Стратегическа игра Aninouv

DJ08446

Код на играта: DJ08446
Възраст: 7+
Брой играчи: 2-4
Продължителност на играта: 10-20 минути
Съдържание: Игрална дъска, 12 жетона „животни”; 24 карти.

Цел на играта: да спечелиш най- много карти „животни”. За да го направят играчите движат своите жетони „животни” по игралното поле, за да подредят в линия животните от своята карта.
Подготовка за игра: Разбъркайте картите и раздайте по една карта на всеки играч. Картата изобразява трите животни, с които играча играе по игралното поле посредством жетоните. Останалите карти се поставят на тесте в центъра на игралното поле. 12те жетони животни се поставят в сивата диаграма на дъската на случаен принцип.
NB! Жетоните могат да се движат хоризонтално и вертикално, но не могат да се движат диагонално!
Старт на играта: Най-младия играч започва първи и играта продължава по посока на часовниковата стрелка.
Играча може да движи своя жетон : До свободен съседен квадрат;
или „Прескачайки” един или два други жетона.
Когато играча е на ход, той има право да премести своя жетон на съседната клетка или да прескочи един или повече клетки със жетони. Това е възможно, ако между скачащия жетон и прескачаните жетони няма свободна клетка. Освен това трябва да има свободна клетка за приземяване.
Ако успете да подредите в редица трите животни показани на Вашата карта, покажете картата на останалите и може да я задържите като печеливша.
Жетоните „животни” може да са подредени в линия във всички посоки (по хоризонтала, по вертикала и по диагонала) и не трябва да има никакви други жетони „животни” между тях.
След това теглиш друга карта и играта продължава следващия играч.
NB! Ако по време на твоя ход ти подредиш в линия животните на друг играч от картата, играча не трябва да чака своя ред, а може веднага да покаже своята карта на другите играчи и да спечели хода. Тогава той тегли нова карта и играта продължава нормално.
Играта приключва тогава когато всички карти са спечелени. Печели този, който има най-много спечелени карти.

Вашият коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван или споделян.

Позволени HTML тагове: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>