Майчината любов влияе върху детския мозък.

tumblr_mq3pkwOFge1rmq22do1_500
Майчината любов може да спомогне за развитието на мозъка на децата, показва ново проучване, цитирано от британския в. „Телеграф“.
Въпреки че е доказано, че стабилното семейство и грижите подобряват детското развитие, това е първото изследване, което доказва, че любовта има директна връзка с големината на мозъка.

Децата, които получават най-много грижи от майките си в предучилищна възраст имат по-нараснал хипокампус, който от своя страна се свързва с ученето, запомнянето и регулирането на емоциите. В същото време децата, които са пренебрегвани през първите си шест години не могат да наваксат с развитието в сравнение с обгрижваните деца, дори и в по-късна възраст майките им да станат по-грижовни.

Това проучване предполага, че има период, в който мозъкът отговаря повече на майчините грижи, според водещият автор в изследването д-р Джоан Лъби от Университета във Вашингтон. Счита се, че връзката дете – родител по време на предучилищния период е особено съществена, дори повече отколкото когато детето е по-голямо.

Родителите, които са способни да запазят спокойствие, като в същото време извършат дадена задача и предлагат на детето си емоционална подкрепа, се отбелязват като най-грижовни и подкрепящи.

Екипът на детски магазин Bebecito

 Сподели

 

Вашият коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван или споделян.

Позволени HTML тагове: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>