Игра с карти Folanimos.

DJ08465

DJ08465

Код на играта: DJ08465

Възраст: 4 – 10
Брой играчи: 2- 4
Продължителност на играта: 10 минути
Съдържание:

24 карти: 12 „глави” + 12 „тела”
24 квадратни плочки: 12 „глави” + 12 „тела”
Цел на играта: да спечелиш най-много карти
Подготовка за игра: разделете картите на глави и тела. Разбъркайте ги и ги поставете на две тестета в средата на игралното поле. Подредете плочките „тела” в редица с лицето нагоре на игралното поле.
След това върху всяко тяло подредете плочка „глава”.
Начало на играта: Започва най-младия играч и играта продължава по посока на часовниковата стрелка. Играча тегли една карта от тестето с карти „тела” и го поставя на масата, така че всички останали играчи да могат да видят картата ясно. След това между играчите има състезание, всички трябва да познаят коя плочка „глава” е върху плочката с „тялото” на животното от изтеглената карта.И бързо да извикат звука, който издава животното чиято глава е върху плочката „тяло” от изтеглената карта.
Пример: ако изтеглената карта е „тяло”змия, трябва бързо да видите коя „глава” е върху плочката с тяло змия в случая крава и веднага да извикате „МУУУУУ”.
Най-бързия играч печели изтеглената карта и я поставя пред себе си.
NB! Ако двама играча са еднакво бързи , картата ще се играе отново като се постави в средата на тестето с „тела”. След това играта продължава играча тегли нова карта и т.н. Когато картите в тестето с „тела” играчите започват да теглят карти от тестето с „глави”. Играта продължава до свършването на всички карти.
Край на играта: Играта свършва когато всички карти „ глави” и „ тела” свършат. Всеки играч брои спечелените карти и победител е този играч с най-много карти.
NB! За да направите играта по трудна може да смесите картите „тела” и „глави” заедно в едно тесте.

Вашият коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван или споделян.

Позволени HTML тагове: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>