За мечтите, вярата и добротата.

blogbebe

Коя е най-святата и чиста мечта?
Кое е най-голямото щастие в живота на човек?
Мечтата да имаш дете. Щастието да се вгледаш в очите му и да видиш целия свят.
На Великден ще си поговорим за мечтите и за добротата. За вярата и за молитвите. За щастието.
Знаете ли, че над 250 000 двойки у нас имат репродуктивен проблем? Това е една шеста от всички двойки. Познавате ли такива хора? Приятели, близки, сестра, брат? Вие?
Позволете ми да ви разкажа за тях. Това са хората, които срещате всеки ден – таксиджията, който ви кара до работа, усмихнатата сервитьорка, служителката в банката, колежката, момичето, което ви догони сутринта, за да ви подаде изпуснатия портфейл.
Това са хора като вас и мен – ходят на работа, излизат с приятели, забавляват се, усмихват се, шегуват се. Прибират се вечерта от работа в празната, тиха къща, правят вечеря за двама, вдигат наздравица и се молят, вместо тост. Молят се за чудо. За рожба. Мечтаят за дете, което прави пакости, за шум вкъщи, за безсънни нощи, за детски плач… И смях.
А в почивните им дни? Ходене по лекари. Клиники, изследвания, преглед след преглед, надежда. 40 000 жени чуват страшната диагноза Изчерпан яйчников резерв. Край. Светът се срива. Надеждата да заченат със свой генетичен материал рухва. Болка. Отчаяние. Чувство за вина. Чувство за провал. Безнадежност.
Донор.
Една жена-ангел, която е дарила частица от себе си, една непозната благодетелка им дава надежда да сбъднат мечтата си. Дава им шанс да запълнят тишината с детски смях, а празнината в сърцето с чиста майчина любов. Дава им надежда да изпитат това, което самата тя е изпитала – да усетят живота в себе си, да го износят, да родят, да прегърнат детето си, да го видят как расте, прохожда, казва „Мамо“.
И вие можете да станете донор. Можете да помогнете една безнадеждност да се превърне в надежда, едно отчаяние – в щастие, едни сълзи от мъка – в сълзи от радост.
Ако имате дете и сте на възраст до 34 години включително. Ако искате една непозната отчаяна жена да засияе от щастие и да изпита великото чувство за майчинство. Ако искате да дарите част от себе си, за да направите живота на някого цял и пълен. Тогава вие сте ангел.
За всякакви въпроси и консултации, можете да се обърнете към фондация „Майки за донорството“:
http://maikizadonorstvo.com
https://www.facebook.com/donorstvoejivot

Ние от Детски магазин Bebecito подкрепяме и ще продължим да подкрепяме хората с репродуктивни проблеми. За да има повече детски смях!

 

Автор: Радка Крумова

Вашият коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван или споделян.

Позволени HTML тагове: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>